joi, 19 martie 2009

Reincarnare

-Iubitule,ce facem azi,unde mergem?Hai sa mergem sa ne plimbam,sa bem o cafea.Hai,te rog!
-Sunt obosit,lasa-ma in pace.Vreau sa ma uit la TV si atat,vreau sa dorm.
-Vrei sa mananci ceva?Am facut felul tau prefeat,hai sa mancam ceva,sa bem vin si dupa aceea sa ne uitam la un film impreuna..
-Ti-am spus sa ma lasi,te rog!Futu-i morti masi de viata!
Usa se tranteste puternic,tencuiala de deasupra pragului nu mai era de mult ca sa cada,iar ea incepe sa planga,el sa injure pe drum,sa ajunga intr-un birt si sa bea,sa planga si el.Nu se poate stapani,nu-si poate reveni.Are tot ce vrea,masina,casa,cont in banca,o sotie superba,slujba care si-a dorit-o..tot.E tanar.
Este singur,cel mai bun prieten i-a murit,parinti nu mai are,iar singura persoana care este si a fost alaturi de el,este respinsa tocmai de el.Poate nu vrea s-o piarda,poate o iubeste intratat incat vrea sa-si poarte singur durerea,cu toate ca astfel o raneste si mai mult.
Usa se deschide,el intra incet.Se tranteste pe canapea,inchide ochii si simte mainile ei in par.Se bucura,ochii i se umezesc instantaneu,vrea sa-i spuna,dar nu mai poate,are noduri in gat.
-Nu,nu spune nimic,stiu,dar eu te iubesc si o sa am grija de tine,o sa trecem amandoi peste,ai sa vezi.
Dar nu a trecut,isi amintea in fiecare clipa cum au coborat din masina l-au impuscat in cap si au plecat,iar el a ramas in viata.Ce facuse,de ce?De ce pe el l-au lasat in viata?
Nici nu mai stia de cand viata lui era un haos,pe zi ce trece,ea il iubea si mai mult.S-a hotarat s-o paraseasca,sa plece ca ea sa poata sa-si refaca viata.
-Plec,te-am inselat,am gasit pe alcineva.Adio!
Ea nu a spus nimic,i-a luat mana,i-a pus-o pe burta ei si l-a sarutat pe frunte,apoi a plecat in cealalta camera.Si-a adunat intr- o geanta niste haine si a plecat.I-a lasat tot,a trecut tot ce avea pe numele ei si a plecat.
A hoinarit prin toata lumea,si cu cat intalnea mai multi oameni cu atat spiritul se linistea,pana a ajuns sa vrea s-o revada.S-a intors,dar nu a mers direct la ea.1 an a lipsit,atat ii era de dor de ea ca si cum nu ar mai fi vazut-o de 10.Dar daca are pe alcineva.El i-a spus sa-si refaca viata,el i-a spus ca a inselat-o.Oricum,a mers acasa.S-a intors acasa!
Casa era aceeasi,totul era la fel,doar un leagan in curte unde era EA,cu un copil in brate.S-a ingalbenit,a vrut sa fuga la ea sa-si ceara iertare,sa-i spuna tot,sa-i spuna adevarul.Ca a plecat fiindca o iubea.Credea ca este al lui,parca ieri ii pusese mana pe burta si l-a sarutat pe frunte.Ar fi facut-o daca nu ar fi iesit din casa un barbat care se pune langa ea.O i-a in brate..
2 lacrimi i-au curs pe obraji firbinti,lasand dara de gheata pe ei.S-a intors,si-a sters obraji si ochii si a plecat.Strain s-a simtit de sine insusi in acea clipa,iar spiritul s-a ridicat pentru o clipa deasupra lui.
A plecat si nu s-a mai intors niciodata s-o vada.Isi imagina ca este fericita si astfel reusea sa traiasca.Singurul lui scop era sa ajute oamenii,asta il facea pe el fericit.
Poate o sa dai si tu de el..poate nu asta este povestea "lui" dar cu siguranta are una...
Lasa-l sa te ajute si ofera-i ceva in schimb,o moneda,orice care sa-i aduca aminte de tine.


Blestem si binecuvantare!

Un comentariu:

Cosmina spunea...

genial post-ul:*:*:*